Race schedule 2016 (Antwerp, 27th December 2015)

XC running Hulshout (Bel) 9th Jan Scott-Ac Hulshout
XC duathlon Putte (Bel) 28th Feb @SportingA
Grand Raid Nisramont (Bel) 20th Mar SportEvents.be
XTERRA Reunion Reunion (Fra) 24th Apr World cup
XTERRA Greece Athens (Gre) 7th May World cup
NC Team Tri Izegem (Bel) 8th May Atriac T3 series
BeMC La Roche (Bel) 13th May UCI-SportEvents
XTERRA Portugal Golega (Pt) 21th May World cup
NC Team Relay Zwevegem (Bel) 29th May Atriac T3 series
XTERRA Belgium Namur (Bel) 11th Jun World cup
XTERRA France Xonrupt (Fra) 3th Jul World cup

Back to the roots! (14th December)

Voila! Kogel is door de kerk. Vandaag deed ik mijn transferpapieren op de post. Na 3 jaar keer ik terug naar ATRIAC. Via Sport Events (Wim de Doncker) heb ik professioneel enorme stappen gezet. Trinity evolueerde mee, misschien soms te snel, maar vaak volgens een andere strategie dan die ikzelf voor ogen had of heb. Als sportverenigingsadviseur zag ik hierin veel kansen. Ik hoop dat ze deze nog grijpen. Er ligt nog steeds een enorm potentieel aan ambitieuse atleten en trainers. Go for it!

Rumble in the jungle (Detailed race report XTERRA WC, November 1th 2015)

5.50! Nieuwe jingle op de smartphone gekozen maar ik ben eigenlijk al net natuurlijk wakker geworden. Het is nog donker. Rustig trek ik me op gang voor een nuchter loopje. Aan de overkant van de weg herken ik de schim van een andere loper...het is Sam Osborne uit Nieuw-Zeeland. Op het WK in Sardinië nog 3de en dus een leuk ventje om straks mee te spelen. Na het loslopen (10min, meer hoeft niet) meteen ontbijten, losmaken, douche in,... Sinds ik hier ben probeerde ik de timing van slaap-, waak-, eet- en trainingsritme af te stemmen het 'WK XTERRA'

Ben je er klaar voor? Nu serieus met wat inside information over het komende WK XTERRA (24th october 2015)

"Ben je er klaar voor?" WK XTERRA 1 november

Een topper in meest gestelde vragen van de afgelopen week! Wat ook hoog staat: "Wanneer vertrek je? Wat zijn je ambities? Hoe gaan de trainingen?" en "Hoe lang is dat vliegen?"

Laat ik er kort en krachtig doorvliegen:

Het is nu vrijdag 23okt, 13:20 en ready for boarding to Seatle. Een vluchtje van 13u staat op het menu. Vervolgens nog eens 6u richting Maui, een Hawaiiaans eiland in de stille oceaan. 12u vroeger dan in België, of is het later? Wie kan rekenen weet meteen de totale vliegtijd.

"Zijn we er bijna?" "Ik moet plassen!" "Hoe lang nog?" #traveltime WK XTERRA 1/11 (24th october)

Neem een wereldbol vast met twee wijsvingers. Plaats 1 vinger op België en de andere wijst automatisch Hawaii aan. Volle moed vertrekken met fietszak. Oef, die bagage is al mee tot in Seatle. Vechten tegen de slaap en beseffen dat het nog 4u vliegen is. Auch.

Tja we gaan effe een wedstrijdje doen. Met de mountainbike fietsen op een eiland in de stille oceaan! Waarom? Wat drijft hen? Waarom doen ze het? Jambers zal kort de feiten op een rijtje zetten.

XTERRA : label voor offroad triatlon. www.xterraplanet.com
CONCEPT : 1,5km zwemmen, 30km MTB, 10km trail runnen

"Ben je er klaar voor?" WK XTERRA 1 november

Een topper in meest gestelde vragen van de afgelopen week! Wat ook hoog staat: "Wanneer vertrek je? Wat zijn je ambities? Hoe gaan de trainingen?" en "Hoe lang is dat vliegen?"

Laat ik er kort en krachtig doorvliegen:

Het is nu vrijdag 23okt, 13:20 en ready for boarding to Seatle. Een vluchtje van 13u staat op het menu. Vervolgens nog eens 6u richting Maui, een Hawaiiaans eiland in de stille oceaan. 12u vroeger dan in België, of is het later? Wie kan rekenen weet meteen de totale vliegtijd.

Sinds het WK ITU in Sardinië liep alles perfect! Punt einde verhaal

WK ITU crosstriatlon, Yeray 6de (Sardenga, Cala Ginepro, Italy 26th september)

Voor ik het raceverslag WK cross triatlon aanvat. Kletskoek over mijzelf verkoop, het ‘als dit’ of ‘als dat’ aanhaal, tegen schenen stamp of cross triatlon ‘an sich’ verheerlijk. Laat ik het eerst hebben over de sporters die me in Sardinië een diepe indruk na lieten. PARATRIATHLETEN!!! Op zijn Amerikaans: they’re AWE-SOME, really. Afdalingen waar ik met de billen dicht, blij beneden afkom. Rijden deze rakkers met 1 arm of been naar beneden. Begin er maar aan! Fietsen met 1 arm bezorgde me 2 maand geleden nog een leuke snee in de knie.

XTERRA FRANCE @Xonrupt, Gerardmer, Les Vosges (10th May 2015)

Be there dressed in RED!
‪#‎TheBelgianARMY‬
‪#‎WorldCup‬

Vorig jaar slaagden jullie met glans in de opgezette uitdaging te XTERRA Frankrijk. Het resultaat is gekend. Een supportersclan 20 man sterk aanwezig op de race, een eigen spandoek, naam op weg. Dat was kicken! Super, merci. Geen topprestatie zonder topsupporters. Ondertussen worden plannen gemaakt om dit aantal te verdubbelen. Ik som nog even alle details op om jullie te overtuigen aanwezig te zijn op XTERRA Frankrijk.

XTERRA France:

= de meest uitdagende en graafste XTERRA wereldbeker

Winter Writers block? There is the spring, season starts! (24th april, 2015)

Neen, ik ervaar geen lak aan inspiratie of creative bezigheden om over te schrijven. Ik schrijf eigenlijk wel graag, maar het tempo lag de laatste maanden wel dusdanig hoog, dat het prioriteiten-niveau niet bloggunstig was. Op het werk wordt er tijdens de winterperiode steevast gas gegeven, ik doceerde voor de eerste maal enkele lessen van de VTS cursus Jeugdsportcoördinator en als XYZ-coach probeerde ik er zoveel als mogelijk te zijn voor de atleten. Of ik dan minder trainde? Misschien af en toe wel.

Sponsors

Chalet Des Bains

Continental Banden

Cema

QM Sports Care

SWS cycling

Swisseye

Random image

My first XTERRA in Wales (short distance)

Twitter